„ANIOŁY DLA ZUZI”

ANIOŁY DLA ZUZI Zuzia jest śliczną 6 letnia księżniczką, która we wrześniu ścięła swoje piękne, długie włosy i przekazała fundacji"Rak & Roll"na peruki dla dzieci chorych na raka. DZIŚ SAMA CHORUJE. 5 stycznia 2017 roku zdiagnozowano u niej ostrą białaczkę limfoblastyczną. Obecnie dziewczynka przebywa w SPDSK przy Żwirki i Wigury. Zuzia stara się dzielnie znosić leczenie, chemioterapię, naświetlania, toczenia krwi itp.a także jego skutki uboczne. Mimo choroby i bólu z nią związanego nadal jest wesołym i uśmiechniętym dzieckiem. Anioły, sprawmy by ten uśmiech trwał 🙂 pomóżmy Zuzi wrócić do zdrowia. 8 lutego podczas pierwszej akcji pod naszym patronatem udało sie zebrać ponad 15 litrów cennej krwi dzięki uczniom miejscowych szkół. Dzięki wielkie! 19 lutego kolejna akcja z Moto Płońsk, Stowarzyszenie Idziemy na Spacer i Motocykliści Płońsk i okolice odbędzie się w Sochocinie. W godz. 10.00-14.00 - KRWIOBUS stanie przy Gminnym Ośrodku Kultury w Sochocinie Informacje w sprawie tej akcji Justyna Jeziorska 503870357 WAŻNE!!! aby w każdorazowo w punktach krwiodawstwa gdzie również możecie indywidualnie oddawać krew zaznaczyć koniecznie: Z dopiskiem "Samodzielny Publiczny Dziecięcy Szpital Kliniczny przy Żwirki i Wigury 63, Zuzanna Piekarska, Oddział Onkologii" a2